Facebook Messenger pogovorni bot

Ste že slišali za Facebook messenger pogovorni bot? Ste morda že opazili kakšno podjetje, ki ga uporablja?  Če niste prepričani, kaj je messenger pogovorni bot, dovolite, da vam na kratko razložim: Facebook messenger bot je računalniški sistem, ki se vgradi v vaš Facebook messenger in namesto vas komunicira z vašimi strankami, odgovarja na vnaprej pripravljena vprašanja ter posredno in neposredno prodaja vaše izdelke in storitve.

Facebook messenger pogovorni bot je novost, ki je šele pred kratkim prišla v javnost in nedvomno ustvarja nov trend komunikacije in uporabe socialnih omrežij. Facebook bot se zaradi mnogih možnosti uporabe postaja nepogrešljivo orodje, ki ima lahko precejšen pozitiven vpliv na izboljšanje komunikacije z vašimi strankami in posledično prodajo vaših izdelkov in storitev.

Kako izgleda Facebook messenger pogovorni bot?

Za vas smo na naši Facebook strani Agencija Visionplus razvili preprost testni bot, ki ima za vas trenutno sprogramirane 3 glavne funkcije:

1. Pozdravno sporočilo:

Vsi tisti, ki boste všečkali našo Facebook stran in stopili v kontakt z nami preko Messengerja, boste dobili avtomatski pozdrav. Poleg tega imamo za vas nekaj vnaprej pripravljenih vprašanj, kar nam bo pospešilo našo komunikacijo.

2. Glavni menu

Za vas smo pripravili poseben menu v Messengerju, preko katerega bo komunikacija potekala še hitreje.

3. Nastavljene besede/besedne zveze za začetek in konec komunikacije

V sistemu smo nastavili določene besede in besedne zveze, s pomočjo katerih se bo začela oz. končala naša avtomatska komunikacija. Če recimo vpišite besedo “da”, se boste vpisali na našo listo in prejemali naša sporočila

Zgolj z omenjenimi funkcijami postaja komunikacija z našimi strankami in sledilci boljša, hitrejša in predvsem učinkovitejša. Vendar pozor, to je šele začetek.

Kaj vse še ponuja Messenger pogovorni bot?

Facebook messenger pogovorni bot ima ogromno uporabnih funkcij za vse vrste podjetij in posameznikov.

Če izpostavimo nekaj glavnih funkcij:

  • Izdelate lahko serije vprašanj z že podanimi odgovori, ki vodijo vaše stranke bodisi na vašo spletno stran, na kontaktni obrazec, na drugo socialno omrežje, itd.
  • Pripravite lahko odgovore na pogosta vprašanja (FAQ), s čimer boste nedvomno pospešili komunikacijo ter posledično prihranili ogromno časa
  • Ustvarite lahko vnaprej pripravljene serije sporočil, ki so bodisi informativne, zabavne, prodajne narave, itd.
  • Vašim sledilcem lahko pošljete kakšno sliko, predvajate jim lahko video vsebino in mnogo drugih uporabnih stvari
  • Z vašim botom lahko zabavate vaše potencialne stranke, z njimi delite uporabne vsebine ter povečate zaupanje med vašimi potencialnimi strankami in vami
  • Vaše sledilce lahko posebej označite glede na njihovo aktivnost ter na podlagih njihovih odgovorov tudi selekcionirate. Tako lahko neko konkretno ponudbo ponudite določenemu segmentu vaših sledilcev, ki jih to zanima.

Koliko stane razvoj Facebook messenger bota in v kolikšnem času je bot lahko pripravljen?

Naj vas takoj razveselim – razvoj Messenger bota je precej preprostejši kot se morda zdi, hkrati pa je strošek izredno nizek.

V kolikor že imate idejo, lahko skupaj razvijemo in aktiviramo bota že v roku parih dni. Strošek razvoja je odvisen od vaših želja in zahtevnosti, giblje pa se od 200 EUR dalje.

Mesečni strošek uporabe je lahko tudi brezplačen, drugače pa stane od 20 EUR/mesec dalje, odvisno od vaših želja, zahtev in števila vaših sledilcev.

FAQ (Pogosta vprašanja):

1.Kako se upravlja z botom, spreminja vsebino, dodaja nove funkcije itd.?

Vse našteto poteka preko spletnega vmesnika. Je zelo preprosto za uporabo, brez težav sami dodajate in spreminjate vsebino, nastavitve in druge lastnosti.

2. Kdo je lastnik bota? Kako je s pravicami?

“Lastnik” bota ste vi oziroma vaše podjetje, ki ima adminske pravice do spletnega vmesnika. Vse pravice ostanejo pri vas, razen če ni dogovorjeno drugače.

3. Ali lahko bota razvijemo sami?

Lahko, seveda. Pri razvoju vam mi lahko pomagamo ali pa prevzamemo celoten razvoj. Če želite maksimalno izkoristiti Facebook messenger bot, potem vam priporočam, da skupaj oblikujemo strategijo in ga skupaj razvijemo.

4. Kaj če bota ne želimo več uporabljati?

V tem primeru enostavno prekinete mesečno uporabo (v kolikor ste to plačevali) in bot ne bo več funkcioniral.

5. Kaj če v botu nimamo pripravljenih vseh odgovorov na vprašanja -kaj potem storiti?

Facebook messenger bot ne deluje kot edini sistem za komunikacijo, temveč je bolj podporni sistem, ki lahko prevzame del komunikacije. Oseba, ki sicer skrbi za vaša socialna omrežja, lahko vzporedno z botom odgovarja na vprašanja vaših potencialnih strank in sledilcev, komunikacija z botom pa je popolnoma nemotena.